Buta Kakuni

Buta Kakuni

(vepřový bok v sójové omáčce)

 

Ingredience:

  • voda – 1,5 l
  • vepřové maso (1kg – 1,2 kg)
  • japonská hořčice Karashi
  • japonské rýžové víno Ryorishu – 80ml
  • japonská sójová omáčka – 180 ml
  • japonský bramborový škrob Katakuriko
  • japonské dochucovadlo Mirin – 110 ml
  • čerstvý zázvor – 50g
  • brokolice
  • vejce – 8 kusů
  • bílá ředkev – 500g
  • cukr krystal – 70g
  • pórek
  • sůl

 

Postup přípravy:

Zázvor oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Mezitím dáme vejce do hrnce s vařící vodou a vaříme cca 10 minut.

Maso nakrájíme na menší kousky a přidáme ho do hrnce s vodou, kterou osolíme a zahřejeme na vysokou teplotu (cca 170° - 200°C). Maso takto necháme vařit přibližně 10 minut.

Mezitím oloupeme a nakrájíme bílou ředkev na menší kousky. Podobným způsobem upravíme brokolici. Pórek nakrájíme nadrobno.

 

Příprava omáčky:

Do tlakového hrnce postupně přidáme vodu (1,5l), japonské rýžové víno Ryorishu, japonské dochucovadlo Mirin, japonskou sójovou omáčku, cukr krystal, čerstvý zázvor a maso. Celý obsah necháme vařit přibližně 18 minut. V momentě, kdy začne z hrnce stoupat pára, snížíme teplotu přibližně o dvě třetiny.

 

Po uplynutí této doby přidáme do hrnce vejce a bílou ředkev. Opět zahřejeme na vysokou teplotu. Necháme vařit dalších 8 minut.

Nakrájenou brokolici dáme do hrnce s vodou. Celý obsah osolíme a necháme vařit přibližně pět minut.

Japonský bramborový škrob Katakuriko smícháme s vodou v poměru 1:1.

Na závěr povaříme malé množství omáčky z tlakového hrnce a japonský škrob Katakuriko.

 

Přejeme dobrou chuť!

 

Nejprodávanější

Stránka 1 z 1 - 10 položek celkem

Stránka 1 z 1 - 10 položek celkem