Chirashi Sushi
Chirashi Sushi
(Chirashi Sushi salát)
Ingredience:
- japonská sójová omáčka
- lotosový kořen Renkon
- japonský rýžový ocet Sushi Su
- mrkev
- vejce
- japonská omáčka Tsuyu
- houby Shiitake
- japonské rýžové víno Sake
- mořské řasy Nori
Postup přípravy:
- Japonský lotosový kořen Renkon umístíme na pánev. Přidáme rýžový ocet Sushi Su a začneme vařit. Když se začne obsah pánve vařit, tak ztlumíme plamen a lotosový kořen s rýžovým octem přesuneme do mísy.
- Vejce rozšleháme v misce, přidáme rýžové víno Saké (1 vejce = 1 čajová lžíce Saké a 1 čajová lžíce cukru) a trochu japonské omáčky Tsuyu.
- Připravenou směs z bodu 2 umístíme na pánev a upravíme do podoby omelety. Necháme péct z obou stran po dobu několika sekund.
- Mrkev oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky. Nakrájíme také houby Shiitake. Obě suroviny umístíme do hrnce se sójovou omáčkou, japonským sladkým vínem Mirin a cukrem. Obsah hrnce přivedeme k varu a chvilku vaříme.
Přejeme dobrou chuť!