Curry + Tomato Chicken Curry
Curry
(Karé omáčka – jedno z nejpopulárnějších japonských jídel)
Ingredience (pro 8 porcí):
- hovězí maso (případně vepřové či kuřecí) – 300g
- cibule – 500g
- brambory – 200g
- mrkev – 200g
- voda – 1l
- bobkový list - 2 kusy
- japonská omáčka Karé – 230g (1 krabice)
- japonská sójová omáčka – 1 čajová lžíce
- kečup – 1 polévková lžíce
- japonská omáčka na Okonomiyaki – 2-3 čajové lžíce
- slunečnicový olej
Postup přípravy:
Brambory, mrkev a cibuli nakrájíme na menší kousky. Stejným způsobem zpracujeme i hovězí maso. Do tlakového hrnce nalijeme trochu slunečnicového oleje a zahřejeme na střední teplotu. Po chvíli přidáme v tomto pořadí: cibuli, mrkev a brambory. Za občasného míchání necháme smažit až do doby, kdy cibule v hrnci změkne. Poté přidáme maso a celý proces opakujeme. V momentě, kdy maso změní barvu, přidáme vodu a bobkový list.
Poté hrnec přiklopíme a necháme takto vařit okolo 20 – 25 minut. Je možno přilít více vody v případě jejího nedostatku.
Celý obsah přelijeme do normálního hrnce. Necháme pár minut vychladnout a můžeme z lázně vyjmout bobkový list. Poté zahřejeme hrnec na střední teplotu a za soustavného míchání přidáváme japonskou omáčku Karé. Necháme takto vařit po dobu 5 minut. Na závěr přidáme sójovou omáčku, kečup a japonskou omáčku na Okonomiyaki.
Výsledný pokrm podáváme s japonskou rýží.
Přejeme dobrou chuť!
Tomato Chicken Curry
(omáčka Karé – varianta s rajčaty a kuřecím masem)
Ingredience:
- kuřecí maso – 400g
- cibule – 4 kusy
- česnek – 1 stroužek
- konzervovaná loupaná rajčata – 2 plechovky
- bobkový list – 2 kusy
- japonská omáčka Karé
- voda – 500 ml
- slunečnicový olej
Postup přípravy:
Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek na tenké plátky.
Do hrnce nalijeme trochu slunečnicového oleje a zahřejeme na střední teplotu. Po chvíli umístíme dovnitř česnek a maso. V momentě, kdy maso změní barvu, přidáme cibuli. Po pár minutách smažení přidáme ještě vodu, konzervovaná loupaná rajčata a bobkový list.
Poté hrnec přiklopíme a necháme takto vařit okolo 20 – 30 minut (tlakový hrnec = 6 minut). Je možno přilít více vody v případě jejího nedostatku.
Necháme pár minut vychladnout a můžeme z lázně vyjmout bobkový list. Poté zahřejeme hrnec na střední teplotu a za soustavného míchání přidáváme japonskou omáčku Karé. Necháme takto vařit po dobu 5 minut
Výsledný pokrm podáváme s japonskou rýží.
Přejeme dobrou chuť!
Nejprodávanější
-
S&B Golden Curry Hot 92g – Skladem130 Kč
curry omáčka - jedno z nejpopulárnějších japonských jídel, jednoduchá...
-
S&B Golden Curry Mild 92g – Skladem130 Kč
curry omáčka - jedno z nejpopulárnějších japonských jídel, jednoduchá...
-
House Kokumaro Curry Hot 140g – Skladem160 Kč
curry omáčka - jedno z nejpopulárnějších japonských jídel.
Stránka 1 z 1 - 6 položek celkem
Stránka 1 z 1 - 6 položek celkem