Hijiki + Kinpira Gobo

Hijiki

(vařené mořské řasy Hidžiki v sójové omáčce)

 

 

Ingredience:

  • 40–50g mořských řas Hijiki
  • Aburaage
  • 1 mrkev
  • 1 ks kuřecích prsou
  • Edamame
  • 4 polévkové lžíce japonského sezamového oleje
  • 6 polévkových lžic japonské omáčky Tsuyu
  • 3 polévkové lžíce vody
  • 1 polévková lžíce cukru krystal

 

 

 

Postup přípravy:

 

Mořské řasy Hijiki vložíme do mísy se studenou vodou a necháme 30 minut odstát.

Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky. Mrkev a Aburaage nakrájíme také na malé kousky.

Rozehřejeme pánev na středním ohni a vložíme sezamový olej. Poté vložíme kuřecí maso a lehce opékáme. Přidáme mrkev, Aburaage a vše dobře promícháme a znovu opékáme.

 

Po 30 minutách mořské řasy Hijiki scedíme a vložíme do pánve dohromady s Edamame a vše dobře promícháme s ostatními surovinami. Poté přidáme omáčku Tsuyu, cukr a vodu, lehce promícháme a vaříme po dobu zhruba 3 minut tak, aby se voda částečně odpařila.

 

 

Hijiki

Patří mezi nejoblíbenější řasy. Čerstvá řasa má hnědou barvu, ale usušením přechází do černé. Hijiki je japonská tradiční přísada používaná v polévkách a omáčkách. Tato řasa se divoce vyskytuje při pobřeží Japonska, Číny a Korei.

Je obzvlášť bohatá na vápník a železo, dále pak obsahuje hořčík, jód, zinek, sodík, vitaminy, bílkoviny a vlákninu. Japonci věří, že pravidelná konzumace této řasy zvyšuje obranyschopnost organismu a pomáhá na krásu.

 

 

Přejeme dobrou chuť!

 

 

Kinpira Gobo

(vařený salát z Gobó a mrkve v sójové omáčce)

 

 

 

Ingredience:           

  • 1 balení mraženého Kinpira Gobo
  • 3 čajové lžíce japonského sezamového oleje (na opékání)
  • 4 polévkové lžíce japonské omáčky Tsuyu
  • 2 čajové lžíce cukru krystal
  • 1 polévková lžíce japonské sójové omáčky
  • 5 polévkových lžic vody
  • 1 polévková lžíce bílého praženého sezamu
  • 3 čajové lžíce japonského sezamového oleje (na dochucení)

 

 

 

 

 

Postup přípravy:

 

Rozehřejeme pánev na vyšší teplotu a přidáme sezamový olej. Vložíme celé balení Kinpira Gobo a opékáme. Poté přidáme omáčku Tsuyu, cukr, sójovou omáčku, vodu a opékáme, dokud se voda zcela neodpaří. Odstraníme z ohně, přidáme sezamový olej, pražený sezam a vše dobře promícháme.

 

 

Gobo

  • snižuje cholesterol
  • snižuje riziko vzniku rakoviny
  • léčí zánět močového měchýře
  • zvyšuje sexuální energii
  • výborné na kůži
  • působí proti stárnutí
  • výborné na dietu

 

Přejeme dobrou chuť!

 

 

Meistverkauft

Seite 1 von 1 - 5 Artikel insgesamt

Seite 1 von 1 - 5 Artikel insgesamt