Korokke
Korokke
(japonské pečené krokety)
Ingredience:
- 500 g brambor
- 150g vepřového mletého masa
- ½ cibule
- trochu slunečnicového oleje
- 2 polévkové lžíce japonské sójové omáčky
- 2 polévkové lžíce cukru
- 50 ml smetany
- hladká mouka
- vejce
- japonská strouhanka Panko
- japonská omáčka Tonkatsu
- japonská majonéza
Postup přípravy:
- Brambory omyjeme ve vodě a vložíme do mikrovlnné trouby při výkonu 800W na cca 10 minut.
- Takto uvařené brambory oloupeme a rozšťoucháme. Cibuli nakrájíme nadrobno.
- Na pánev přidáme trochu oleje, vepřové maso a nakrájenou cibuli. Začneme opékat a v momentě, kdy maso změní barvu, přidáme cukr a sójovou omáčku.
- Maso s cibulí v omáčce opékáme až do doby, kdy se nám všechna omáčka z pánve vypaří.
- Poté rozmícháme v míse šťouchané brambory, maso s cibulí a smetanu.
- Ze vzniklého těsta vytvoříme tvar krokety.
- Kroketu obalíme v mouce, vejci a japonské strouhance Panko.
- Obalenou kroketu opékáme na pánvi dozlatova a podáváme s japonskou omáčkou Tonkatsu, nebo případně japonskou sójovou omáčkou. Můžeme přidat i japonskou majonézu.
Přejeme dobrou chuť!
Meistverkauft
Seite 1 von 1 - 1 Artikel insgesamt