Ramen
Ramen
(velmi populární japonská nudlová polévka s vepřovým masem)
Ingredience (Shoyu Ramen):
- japonské nudle Ramen
- plátky vepřové plece na japonský způsob
- pórek, jarní cibulka, nakládaná kukuřice
- voda
- japonská omáčka Tsuyu
- pražené mořské řasy se sezamem nebo mořské řasy Nori
- vejce
Postup přípravy:
Do hrnce nalijeme asi 0,5l studené vody. Zahřejeme na vysokou teplotu a umístíme balení obsahující plátky masa. Vaříme až do doby, kdy se maso rozmrazí a změkne. Pokud tento postup nebyl dostačující na rozmrznutí masa, tak ho lze poté umístit na pár minut do mikrovlnné trouby.
Příprava vejce:
Do hrnce nalijeme vodu, kterou začneme vařit. Až se tak stane, tak vložíme vejce, které ponecháme v lázni po dobu 6-7 minut. Po uplynutí této doby vyjmeme vejce z lázně a sundáme z nich skořápku. Do hrnce poté nalijeme japonskou omáčku Tsuyu a vodu v poměru 1:1. Přidáme také trochu cukru a celý obsah hrnce mírně zahřejeme až do doby, kdy se cukr rozpustí. Poté umístíme do vzniklé omáčky uvařená vejce, která ponecháme v této lázni naložená přes noc.
Příprava polévky:
Do misky nalijeme 300-350 ml vařící vody a přidáme polévku, která je součástí balení japonských nudlí Ramen. Následně vše pořádně promícháme.
V případě, že chceme výsledný pokrm slanější, tak můžeme na přípravu polévky použít méně vody (200-250 ml).
Příprava nudlí Ramen:
Do hrnce nalijeme minimálně litr studené vody (1 porce) a zahřejeme na vysokou teplotu. Až se začne voda vařit (stoupat pára), tak přidáme japonské nudle Ramen. Poté nudle promícháme, aby nebyly slepené, a vaříme po dobu 2 minut. Po uplynutí této doby těstoviny scedíme a polijeme studenou vodou.
Do mísy dáme uvařené japonské nudle Ramen, maso a na závěr polévku. Výsledný pokrm posypeme nakrájeným pórkem, případně jarní cibulkou. Můžeme také přidat nakládanou kukuřici a mořské řasy Nori.
Přejeme dobrou chuť!