Tonjiru
Tonjiru
(polévka s vepřovým masem a zeleninou pro chladnější dny)
Ingredience:
- 200g vepřového boku – tenké plátky
- japonské zpracované brambory Konnyaku
- ½ mrkve
- ¼ bílé ředkve
- ¼ balení brambor Satoimo
- ½ cibule
- 1 polévková lžíce japonského sezamového oleje
- trošku soli
- japonský granulovaný rybí vývar Dashi no Moto
- 1 polévková lžíce japonské omáčky Tsuyu
- japonská sójová pasta Miso
- jarní cibulka
- 1 plátek smaženého tofu Aburaage
- voda
- japonské koření Shichimi
- ¼ balení mražené zeleniny
Příprava zeleniny, Konnyaku a vepřového masa:
- Bílou ředkev, mrkev, cibuli a brambory Satoimo nakrájíme na kousky.
- Podobným způsobem upravíme i plátky vepřového masa a zpracované brambory Konnyaku.
Příprava Tonjiru:
- Do hrnce nalijeme sezamový olej a zahřejeme na vyšší teplotu. Nejprve přidáme nakrájené maso a chvíli opékáme, než maso změní barvu.
- Poté vložíme veškerou zeleninu a vše necháme pár minut vařit.
- Celý obsah lehce promícháme, přidáme vodu, japonský granulovaný vývar Dashi no Moto a pod poklicí vaříme na silný plamen cca 15 minut.
- Poté přidáme japonskou sójovou pastu Miso a omáčku Tsuyu.
- Nakonec vložíme smažené tofu Aburaage.
- Dle chuti dochutíme solí a případně japonským kořením Shichimi. Ozdobíme jarní cibulkou.
Přejeme dobrou chuť!