Curry + Tomato Chicken Curry

Curry

(Karé omáčka – jedno z nejpopulárnějších japonských jídel)

 

Ingredience (pro 8 porcí):

  • hovězí maso (případně vepřové či kuřecí) – 300g
  • cibule – 500g
  • brambory – 200g
  • mrkev – 200g
  • voda – 1l
  • bobkový list - 2 kusy
  • japonská omáčka Karé – 230g (1 krabice)
  • japonská sójová omáčka – 1 čajová lžíce
  • kečup – 1 polévková lžíce
  • japonská omáčka na Okonomiyaki – 2-3 čajové lžíce
  • slunečnicový olej

 

Postup přípravy:

Brambory, mrkev a cibuli nakrájíme na menší kousky. Stejným způsobem zpracujeme i hovězí maso. Do tlakového hrnce nalijeme trochu slunečnicového oleje a zahřejeme na střední teplotu. Po chvíli přidáme v tomto pořadí: cibuli, mrkev a brambory. Za občasného míchání necháme smažit až do doby, kdy cibule v hrnci změkne. Poté přidáme maso a celý proces opakujeme. V momentě, kdy maso změní barvu, přidáme vodu a bobkový list.

Poté hrnec přiklopíme a necháme takto vařit okolo 20 – 25 minut. Je možno přilít více vody v případě jejího nedostatku.

Celý obsah přelijeme do normálního hrnce. Necháme pár minut vychladnout a můžeme z lázně vyjmout bobkový list. Poté zahřejeme hrnec na střední teplotu a za soustavného míchání přidáváme japonskou omáčku Karé. Necháme takto vařit po dobu 5 minut. Na závěr přidáme sójovou omáčku, kečup a japonskou omáčku na Okonomiyaki.

Výsledný pokrm podáváme s japonskou rýží.

 

Přejeme dobrou chuť!

 

Tomato Chicken Curry

(omáčka Karé – varianta s rajčaty a kuřecím masem)

 

Ingredience:

  • kuřecí maso – 400g
  • cibule – 4 kusy
  • česnek – 1 stroužek
  • konzervovaná loupaná rajčata – 2 plechovky
  • bobkový list – 2 kusy
  • japonská omáčka Karé
  • voda – 500 ml
  • slunečnicový olej

 

Postup přípravy:

Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek na tenké plátky.

Do hrnce nalijeme trochu slunečnicového oleje a zahřejeme na střední teplotu. Po chvíli umístíme dovnitř česnek a maso. V momentě, kdy maso změní barvu, přidáme cibuli. Po pár minutách smažení přidáme ještě vodu, konzervovaná loupaná rajčata a bobkový list.

Poté hrnec přiklopíme a necháme takto vařit okolo 20 – 30 minut (tlakový hrnec = 6 minut). Je možno přilít více vody v případě jejího nedostatku.

Necháme pár minut vychladnout a můžeme z lázně vyjmout bobkový list. Poté zahřejeme hrnec na střední teplotu a za soustavného míchání přidáváme japonskou omáčku Karé. Necháme takto vařit po dobu 5 minut

Výsledný pokrm podáváme s japonskou rýží.

 

Přejeme dobrou chuť!

 

Bestsellers

Page 1 of 1 - 6 items total

Page 1 of 1 - 6 items total