Hiyashi Chuka

Hiyashi Chuka

(studené nudle v omáčce s masem a zeleninou)

 

Ingredience (pro 2 osoby):

  • 2 kusy kuřecích stehenních řízků
  • 1 porce pšeničných nudlí ramen
  • vejce
  • salátová okurka
  • japonská hořčice Karashi
  • sezamová semínka
  • krabí tyčinky

 

Ingredience na omáčku (pálivá verze):

  • 130 ml japonské sójové omáčky
  • 3 polévkové lžíce japonského rýžového octu Kome Su
  • 3 polévkové lžíce cukru
  • 1 stroužek česneku
  • trochu čerstvého zázvoru
  • 2 polévkové lžíce japonského sezamového oleje
  • 120g chilli omáčky na smažení
  • trochu omáčky z fazolí s chilli

 

Postup přípravy:

  • Kuřecí maso z obou stran osolíme a opepříme.
  • Do hrnce nalijeme vodu a přivedeme k varu.
  • Po uplynutí této doby stáhneme plamen.
  • Kuřecí maso umístíme do igelitového sáčku a přidáme do hrnce s vodou.
  • Přiklopíme pokličkou a necháme takto vařit po dobu jedné hodiny.
  • Vejce rozklepáme do mísy a rozšleháme.
  • Na pánev umístíme rozšlehané vejce, které rovnoměrně rozprostřeme po celé ploše pánve.
  • Vejce takto opékáme po dobu cca 30 vteřin až 1 minuty. Poté vejce otočíme a ještě pár sekund opékáme z druhé strany.
  • Česnek a zázvor upravíme třením do kašovité podoby. Do mísy dáme chilli omáčku na smažení, rýžový ocet Kome Su, japonskou sójovou omáčku, japonský sezamový olej, cukr, upravený česnek, upravený zázvor a omáčku z fazolí s chilli.
  • Omeletu, maso, okurku, krabí tyčinky nakrájíme na tenké nudličky. Okurku předtím oloupeme, rozkrojíme a vydlabeme vnitřek.
  • Pšeničné nudle Ramen umístíme do hrnce s vroucí vodou, kde je ponecháme po dobu 2-3 minut.
  • Výsledný pokrm podáváme za studena. Můžeme přidat i další ingredience.
  • Dochutit můžeme japonskou hořčicí Karashi nebo japonskými sezamovými semínky.

 

 

Ingredience na omáčku (klasická verze):

  • 50ml japonské sójové omáčky
  • 60ml japonského rýžového octu Komesu
  • 70ml vody
  • 20g cukru krystal
  • trošku soli
  • 1 čajová lžíce japonského sezamového oleje

 

Veškeré ingredience na omáčku vložíme do hrnce a za stálého míchání zahříváme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí.

 

 

Přejeme dobrou chuť!

 

 

 

Bestsellers

Page 1 of 1 - 9 items total

Page 1 of 1 - 9 items total