Ikameshi
(sépie plněná rýží)
Ingredience:
- 4ks sépie
- 180g sladké rýže
- 150ml vody
- 3 polévkové lžíce japonské sójové omáčky
- 1 polévková lžíce japonského dochucovadla Mirin
- 1 polévková lžíce japonského vína na vaření Ryorishu
- 3 polévkové lžíce cukru krystal
- zázvor
- ½ čajové lžíce japonského granulovaného rybího vývaru Dashi no Moto
Postup přípravy:
- Sladkou rýži několikrát propláchneme ve vodě a necháme odstát 30 – 60 minut ve studené vodě, poté rýži scedíme.
- Očistíme sépii.
- Pomocí vidličky tělo sépie na několika místech propíchneme, aby sépie při vaření nepopraskala.
- Sépii naplníme sladkou rýží do zhruba 70% a pomocí špejle sépii uzavřeme.
- Do tlakového hrnce vložíme vodu, sójovou omáčku, Mirin, Ryorishu, cukr, zázvor, Dashi no Moto a sépii z bodu 4.
- Poté uzavřeme hrnec poklicí a vše začneme vařit na velký plamen.
- Jakmile začne z tlakového hrnce unikat pára, plamen stáhneme a vaříme 10 minut.
- Hrnec opatrně otevřeme, sépii otočíme na druhou stranu, hrnec opět uzavřeme poklicí a postup opakujeme.
Přejeme dobrou chuť!
Bestsellers
-
Kikkoman sójová omáčka 1 l – Skladem190 Kč
tmavá sójová omáčka (Tato cena platí pouze přes e-shop)
-
Yamasa Shoyu 150ml – Skladem90 Kč
sojová omáčka velmi zavedené a populární japonské značky s tradiční chutí
-
Shimaya dashi no moto 50g – Skladem80 Kč
tradiční základ na rybí polévku z tuňáka bonito; používá se s pastou...
Page 1 of 1 - 3 items total
Page 1 of 1 - 3 items total