Okonomiyaki
Okonomiyaki
(japonská placka Okonomiyaki)
Ingredience (na 3 placky):
- 180g japonské mouky Okonomiyakiko
- japonská omáčka na Okonomiyaki
- japonská majonéza
- 2,5g japonského rybího vývaru Dashi (dle libosti)
- 2 vejce
- 180-200ml vody
- nakládaný zázvor Beni shoga
- krevety (dle libosti)
- plátky vepřového boku
- trochu jarní cibulky
- 500g bílého zelí
- strouhaný tuňák Katsuobushi
- japonské sušené mořské řasy Aonori
- slunečnicový olej
- japonská sójová omáčka
Příprava těsta:
Nejprve nakrájíme bílé zelí. Do mísy nalijeme vodu a vejce. Poté přidáme japonskou mouku Okonomiyakiko a nakrájené bílé zelí a vše pořádně promícháme.
Dále nakrájíme zelí na tenké podlouhlé kousky a jarní cibulku nasekáme nadrobno. Očistíme a nakrájíme krevety. Vše přidáme do těsta, které jsme připravili v předešlém kroku a opět pořádně promícháme. Dle libosti můžeme přidat trochu rybího vývaru Dashi a sójové omáčky.
Příprava placky Okonomiyaki:
Na pánvi rozetřeme trochu slunečnicového oleje a zahřejeme na teplotu 200°C (středně vysoká teplota). Těsto umístíme na rozpálenou pánev a upravíme ho do podoby lívance o průměru pánve a výšce 1cm. Umístíme navrch placky plátky vepřového boku. První stranu opékáme přibližně 4 minuty, poté placku obrátíme, zakryjeme poklicí a opékáme po dobu dalších 4 minut až do doby, kdy je placka z obou stran rovnoměrně opečena. Po uplynutí této doby placku ještě jednou obrátíme a na závěr opékáme ještě jednu minutu bez poklice.
Omáčkou Okonomiyaki potřeme celou jednu stranu výsledné placky. Poté přidáme japonskou majonézu, kterou ovšem neroztíráme. Posypeme strouhaným tuňákem Katsuobushi, japonskou sušenou řasou Aonori a placku nakrájíme na menší kousky. Přidáme také nakládaný zázvor Beni Shoga. Dle libosti můžeme kousky posypat nakrájenou řasou Nori.
Přejeme dobrou chuť!
Bestsellers
-
Otafuku Okonomi Sauce 300 g – Skladem185 Kč
Tradiční velmi hustá omáčka na japonské placky OKONOMIYAKI. Omáčku lze...
-
S&B Shichimi Togarashi 15g – Skladem90 Kč
Koření se sedmi druhy chilli (Tato cena platí pouze přes e-shop).
-
Shimaya dashi no moto 50g – Skladem80 Kč
tradiční základ na rybí polévku z tuňáka bonito; používá se s pastou...
-
Otafuku Spicy Okonomi Sauce 300 g – Skladem200 Kč
Tradiční velmi hustá omáčka na japonské placky OKONOMIYAKI. Omáčku lze...
-
Showa Okonomiyakiko 200g – Skladem130 Kč
Okonomiyaki jsou japonské placky se zelím, které se dají připravit na...
Page 1 of 1 - 7 items total
Page 1 of 1 - 7 items total