Tempura
Tempura
(smažená zelenina a mořské plody v těstíčku)
Ingredience:
- japonská mouka Tempurako
- hlávkové zelí
- bílá ředkev
- japonské koření Ichimi
- slunečnicový olej
- mrkev
- červená cibule
- cibule šalotka
- japonský sezamový dresing
- krevety
- japonská omáčka Tsuyu
- žampiony
- lilek
Postup přípravy:
Příprava salátu:
Do mísy nalijeme studenou vodu, přidáme nakrájený hlávkový salát, nadrobno nakrájenou červenou cibuli a mrkev. Pro tento pokrm můžeme použít i jakýkoli jiný zeleninový salát.
Příprava dipů:
Bílou ředkev upravíme třením do kašovité podoby. Můžeme ji použít samotnou nebo v kombinaci s japonským kořením Ichimi. Další možností je použití japonské omáčky Tsuyu. Tuto omáčku převaříme a podáváme ji také v kombinaci s bílou ředkví.
Příprava Tempury:
Japonskou mouku Tempurako (100g) lehce rozmícháme s vodou (150ml).
Krevety, upravené do potřebné podoby obalíme v japonské mouce Tempurako a umístíme do lázně s vařícím olejem (180°C). Zde je ponecháme po dobu 1,5 – 2 minuty. Jako základ tohoto pokrmu můžeme kromě mořských plodů použít i například červenou papriku, cibuli šalotku, lilek, červenou cibuli nebo žampiony.
Přejeme dobrou chuť!
Bestsellers
Page 1 of 1 - 1 items total