Yakiniku
Omáčka na grilované maso Yakiniku
Ingredience na cca 250ml omáčky:
- ½ jablka
- 1 menší cibule
- 100ml japonské sójové omáčky
- 50ml japonského rýžového vína na vaření Ryorishu
- 1 polévková lžíce japonského sladkého vína na vaření Mirin
- 1 stroužek česneku
- 1 čajová lžíce omáčky Toban-Djan (lze použít sójová pasta Miso)
- 3 polévkové lžíce cukru krystal
- 1 čajová lžíce japonského sezamového oleje
- japonské koření sedmi druhů Shichimi Togarashi
Příprava omáčky na grilované maso Yakiniku:
- Jablko a cibuli nakrájíme na malé kousky.
- Jablko, cibuli, česnek, japonskou sójovou omáčku, japonské rýžové víno na vaření Ryorishu, japonské sladké rýžové víno na vaření Mirin vložíme do mixéru a vše dobře rozmixujeme.
- Z mixéru omáčku přesuneme do hrnce, přidáme cukr, omáčku Toban-Djan, japonský sezamový olej a na střední plamen vše za stálého míchání vaříme cca 3 minuty.
- Na závěr dochutíme japonským kořením sedmi druhů Shichimi Togarashi.
Přejeme dobrou chuť!
Bestsellers
-
Kikkoman sójová omáčka 1 l – Skladem190 Kč
tmavá sójová omáčka (Tato cena platí pouze přes e-shop)
-
S&B Shichimi Togarashi 15g – Skladem90 Kč
Koření se sedmi druhy chilli (Tato cena platí pouze přes e-shop).
-
Yamasa Shoyu 150ml – Skladem90 Kč
sojová omáčka velmi zavedené a populární japonské značky s tradiční chutí
Page 1 of 1 - 5 items total
Page 1 of 1 - 5 items total