Gyudon

 

(hovězí maso se zeleninou v omáčce dashi)

 

Ingredience (pro 4 osoby):

  • 1 balení hovězího roštěnce – 400g
  • 2 cibule
  • 1 balení japonských nudlí Shirataki - 200g
  • 500 ml vody
  • cca 135 ml japonské sójové omáčky
  • 100 ml japonského rýžového vína na vaření
  • 80g cukru krystal
  • 65 ml japonského dochucovadla Mirin
  • 1,5 polévkové lžíce japonského granulovaného vývaru Dashi
  • zázvor (čerstvý, tuba)
  • slunečnicový olej
  • vejce
  • nakládaný zázvor Beni Shoga

 

Postup přípravy:

 

1) Cibuli nakrájíme na větší kousky. Hovězí maso na kousky menší.

2) Japonské nudle Shirataki vložíme do síta a přelijeme vroucí vodou.

3) Poté japonské nudle Shirataki nakrájíme na kratší kusy, cca 5cm dlouhé.

4) Do tlakového hrnce přidáme hovězí maso a 200 ml vody.

5) Vaříme 10 minut od doby, kdy začne z tlakového hrnce stoupat pára.

6) Na pánvi rozetřeme trochu slunečnicového oleje a přidáme nakrájenou cibuli. Opékáme na vyšší teplotu a čekáme do doby, kdy cibule chytne zlatou barvu. Poté přidáme japonské nudle Shirataki.

6) Když je cibule připravena, přidáme na pánev uvařené hovězí maso z bodu 2.

7) Po chvíli postupně přidáme vodu, japonskou sójovou omáčku, rýžové víno na vaření, cukr, dochucovadlo Mirin, rybí vývar Dashi a zázvor.

8) Takto opékáme na pánvi při střední teplotě po dobu několika minut.

9) Výsledný pokrm podáváme s japonskou rýží, nakládaným zázvorem Beni Shoga a vejcem.

 

 

 

 

Přejeme dobrou chuť!

 

Nejprodávanější

Stránka 1 z 1 - 6 položek celkem

Stránka 1 z 1 - 6 položek celkem