Inari Sushi
Inari Sushi
(ochucené sójové taštičky plněné rýží)
Ingredience:
- voda
- japonská rýže
- smažené tofu Aburaage
- japonská sójová omáčka
- japonské sladké víno Mirin
- nakládaný zázvor Beni Shoga
- sezamová semínka
- cukr
- ocet na Sushi
Postup přípravy:
- Smažené tofu Aburaage rozválíme hůlkami do placaté podoby.
- Smažené tofu nožem rozpůlíme a zvětšíme otvor pro rýži.
- Do hrnce nalijeme vodu, kterou přivedeme k varu.
- Když se voda začne vařit, tak vložíme taštičky do vody na cca 30 sekund až 1 minutu.
- Po uplynutí této doby taštičky scedíme a otřeme kuchyňským papírem.
- Do hrnce nalijeme 100 až 150 ml vody a půl balení rybího vývaru Dashi (2,5g). Přidáme také 1,5 polévkové lžíce cukru, 1,5 polévkové lžíce japonské sójové omáčky a 0,5 polévkové lžíce sladkého vína Mirin.
- Omáčku vzniklou v bodě 6 pořádně promícháme a přivedeme k varu. Umístíme upravené smažené tofu.
- Do hrnce umístíme na taštičky alobal a přikryjeme pokličkou (poklička by měla mít menší průměr než hrnec, aby se vešla dovnitř)
- Vaříme takto 5-7 minut (do doby než se omáčka vyvaří).
- Po uplynutí této doby vyjmeme upravené tofu z hrnce.
- Do uvařené rýže nalijeme v daném poměru sushi ocet. Pořádně promícháme a přidáme nakrájený zázvor Beni Shoga a černý sezam. Vše ještě jednou pořádně promícháme.
- Ze vzniklé směsi vytvoříme kuličky rýže, které umístíme do smaženého tofu.
- Rýži umisťujeme do taštiček opatrně, abychom neporušili samotnou taštičku.
Přejeme dobrou chuť!