Sukiyaki
Sukiyaki
(horký kotlík s masem, zeleninou a houbami)
Ingredience:
- plátky hovězího masa – 400 až 500g
- tofu – 1 balení
- japonské nudle Shirataki – 1 balení
- houby (Shiitake, Enoki)
- 1 pórek
- 1 mrkev
- čínské zelí
- olej
Ingredience na omáčku:
- japonská sójová omáčka – 100ml
- japonské rýžové víno na vaření – 100ml
- japonské sladké víno Mirin – 100ml
- cukr – 3 až 4 polévkové lžíce
- japonský rybí vývar Dashi no Moto – 4g
- voda – 400ml
Postup přípravy:
- Otevřeme balení tofu a vylijeme z něj vodu. Tofu nekrájíme a umístíme ho do mikrovlnné trouby na 1-2 minuty. Z tofu opět vyteče voda, kterou vylijeme.
- Ohřáté tofu nakrájíme na kostičky a umístíme na pánev. Zde ho smažíme z obou stran až do doby, kdy je rovnoměrně opečené.
- Do hrnce umístíme ingredience na omáčku a začneme vařit. Jakmile přivedeme omáčku k varu, tak stáhneme plamen.
- Na pánev umístíme nakrájený pórek, který lehce opečeme. Poté přidáme kousky hovězího masa.
- V momentě, kdy maso změní barvu, přidáme ostatní ingredience a omáčku.
- Vše vaříme až do doby, kdy změkne mrkev.
- Výsledný pokrm podáváme s vejce a japonskou rýží.
Přejeme dobrou chuť!