Ika to Satoimo
Ika to Satoimo no Nimono
(vařená sépie s japonskými brambory Satoimo)
Ingredience:
- sépie
- japonská sójová omáčka – 1 polévková lžíce
- japonské rýžové víno na vaření Ryorishu – 1 polévková lžíce
- japonské dochucovadlo Mirin – 1 polévková lžíce
- japonská omáčka Tsuyu – 50 ml
- cukr – 1 polévková lžíce
- japonské mražené brambory Satoimo
- japonská rýže
- voda – okolo 300 až 350 ml
Postup přípravy:
- Nejprve vyčistíme vnitřek sépie, kterou následně nakrájíme na malé kousky - cca 1cm široké.
- Japonské brambory Satoimo necháme lehce rozmrazit a poté jednotlivé kousky nakrájíme na poloviny.
- Na pánev umístíme japonskou sójovou omáčku, japonské dochucovadlo Mirin, japonské rýžové víno na vaření Ryorishu, japonskou omáčku Tsuyu, vodu a cukr. Celý obsah pánve přivedeme k varu a poté přidáme kousky nakrájené sépie.
- Vaříme po dobu 3 minut a poté vyjmeme sépii z lázně.
- Do pánve s omáčkou umístíme nakrájené brambory Satoimo. Pánev přikryjeme pokličkou a vaříme 10 minut až do doby, kdy nám brambory změknou.
- Poté znovu přidáme nakrájenou sépii a necháme vařit dalších 5 minut.
- Podáváme s japonskou rýží.
Přejeme dobrou chuť!
Nejprodávanější
-
Kikkoman sójová omáčka 1 l – Skladem190 Kč
tmavá sójová omáčka (Tato cena platí pouze přes e-shop).
Stránka 1 z 1 - 1 položek celkem