Ikameshi

 

(sépie plněná rýží)

 

Ingredience:

  • 4ks sépie
  • 180g sladké rýže
  • 150ml vody
  • 3 polévkové lžíce japonské sójové omáčky
  • 1 polévková lžíce japonského dochucovadla Mirin
  • 1 polévková lžíce japonského vína na vaření Ryorishu
  • 3 polévkové lžíce cukru krystal
  • zázvor
  • ½ čajové lžíce japonského granulovaného rybího vývaru Dashi no Moto

      

Postup přípravy:

  • Sladkou rýži několikrát propláchneme ve vodě a necháme odstát 30 – 60 minut ve studené vodě, poté rýži scedíme.
  • Očistíme sépii.
  • Pomocí vidličky tělo sépie na několika místech propíchneme, aby sépie při vaření nepopraskala.
  • Sépii naplníme sladkou rýží do zhruba 70% a pomocí špejle sépii uzavřeme.
  • Do tlakového hrnce vložíme vodu, sójovou omáčku, Mirin, Ryorishu, cukr, zázvor, Dashi no Moto a sépii z bodu 4.
  • Poté uzavřeme hrnec poklicí a vše začneme vařit na velký plamen.
  • Jakmile začne z tlakového hrnce unikat pára, plamen stáhneme a vaříme 10 minut.
  • Hrnec opatrně otevřeme, sépii otočíme na druhou stranu, hrnec opět uzavřeme poklicí a postup opakujeme.

 

Přejeme dobrou chuť!

 

 

 

Nejprodávanější

Stránka 1 z 1 - 3 položek celkem

Stránka 1 z 1 - 3 položek celkem