Ikameshi

 

(sépie plněná rýží)

 

Ingredience:

  • 4ks sépie
  • 180g sladké rýže
  • 150ml vody
  • 3 polévkové lžíce japonské sójové omáčky
  • 1 polévková lžíce japonského dochucovadla Mirin
  • 1 polévková lžíce japonského vína na vaření Ryorishu
  • 3 polévkové lžíce cukru krystal
  • zázvor
  • ½ čajové lžíce japonského granulovaného rybího vývaru Dashi no Moto

      

Postup přípravy:

  • Sladkou rýži několikrát propláchneme ve vodě a necháme odstát 30 – 60 minut ve studené vodě, poté rýži scedíme.
  • Očistíme sépii.
  • Pomocí vidličky tělo sépie na několika místech propíchneme, aby sépie při vaření nepopraskala.
  • Sépii naplníme sladkou rýží do zhruba 70% a pomocí špejle sépii uzavřeme.
  • Do tlakového hrnce vložíme vodu, sójovou omáčku, Mirin, Ryorishu, cukr, zázvor, Dashi no Moto a sépii z bodu 4.
  • Poté uzavřeme hrnec poklicí a vše začneme vařit na velký plamen.
  • Jakmile začne z tlakového hrnce unikat pára, plamen stáhneme a vaříme 10 minut.
  • Hrnec opatrně otevřeme, sépii otočíme na druhou stranu, hrnec opět uzavřeme poklicí a postup opakujeme.

 

Přejeme dobrou chuť!

 

 

 

Nejprodávanější

Stránka 1 z 1 - 3 položek celkem

  • Shimaya dashi no moto 50g Kód: 100532
    Shimaya dashi no moto 50g
    Skladem

    tradiční základ na rybí polévku z tuňáka bonito; používá se s pastou miso k přípravě miso polévky nebo jako přísada do nudlových polévek

    80 Kč
  • Yamasa Shoyu 150ml Novinka Kód: 101293
    Yamasa Shoyu 150ml
    Skladem

    sojová omáčka velmi zavedené a populární japonské značky s tradiční chutí

    Původně: 130 Kč
    Ušetříte: 40 Kč (–30 %)

    90 Kč
  • Kikkoman sójová omáčka 1 l Akce Kód: 100466
    Kikkoman sójová omáčka 1 l
    Skladem

    tmavá sójová omáčka (Tato cena platí pouze přes e-shop).

    Původně: 240 Kč
    Ušetříte: 50 Kč (–20 %)

    190 Kč

Stránka 1 z 1 - 3 položek celkem