Kamameshi
Kamameshi
(japonské rizoto Kamameshi)
Ingredience:
- 300g japonské rýže
- 150g sladké lepkavé japonské rýže
- 1 kus kuřecího stehenního řízku
- 1 mrkev
- 30-50g hub Shiitake
- 1 plátek smaženého tofu Aburaage
- 1,5 polévkové lžíce rýžového vína Saké (případně Ryorishu)
- 4 polévkové lžíce sójové omáčky
- 1 polévková lžíce cukru
- 2g japonského rybího vývaru Dashi
- 1 polévková lžíce japonské omáčky Tsuyu
- sójové boby Edamame
- sezamový olej
- japonský kořen Gobo
- sůl (na výsledný pokrm)
- 550ml vody
- sušené mořské řasy Hijiki
Postup přípravy:
- Oba druhy rýže několikrát omyjeme ve vodě. Poté vodu vylijeme.
- Maso a zeleninu, smažené tofu Aburaage nakrájíme na malé kousky vhodné do rizota.
- Na pánev rozetřeme trochu sezamového oleje a umístíme maso. Takto chvíli opékáme.
- Mořské řasy Hijiki umístíme do mísy s vodou na cca 20 minut.
- Poté přidáme na pánev zeleninu, ostatní ingredience (sójové boby Edamame, kořen Gobo, smažené tofu Aburaage), mořské řasy Hijiki a lehce opečeme.
- Vodu, sójovou omáčku, cukr, japonský rybí vývar Dashi, japonskou omáčku Tsuyu a rýžové víno Saké umístíme do samostatné mísy a pořádně promícháme. Poté vše nalijeme do mísy s rýží a promícháme ještě jednou.
- Maso, zeleninu, ostatní ingredience a smíchanou rýži s omáčkou umístíme do hrnce a začneme vařit na střední plamen. V momentě, kdy se voda v hrnci začne vařit, snížíme plamen a takto vaříme ještě cca 20 minut.
- Po uvaření necháme rizoto v hrnci odstát po dobu cca 10 minut.
Přejeme dobrou chuť!
Nejprodávanější
Stránka 1 z 1 - 1 položek celkem