Katsudon
Katsudon
(obalovaný vepřový plátek s rýží)
Ingredience:
- 1 plátek vepřové krkovice bez kosti
- hladká mouka
- japonská strouhanka Panko
- 1 vejce (na obalení masa)
- sůl, pepř
- sušená mořská řasa Nori
- ¼ cibule
- 2 vejce
- jarní cibulka
Ingredience na omáčku:
- 2 polévkové lžíce japonského rýžového vína na vaření Ryorishu
- 1/2 polévkové lžíce japonského granulovaného rybího vývaru Dashi no Moto
- 2 polévkové lžíce japonského dochucovadla Mirin
- 2,5 – 3 polévkové lžíce japonské sójové omáčky
- 1 polévková lžíce cukru
- 100 ml vody
Postup přípravy:
- Maso z obou stran naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na malé kousky ve tvaru půlměsíce.
- Na talíři rozmícháme 1 vejce. Maso obalíme z obou stran v hladké mouce a poté v rozmíchaném vejci. Celý postup ještě jednou zopakujeme.
- Maso obalíme v japonské strouhance Panko. Poté ho umístíme na pánev a smažíme při teplotě 170°C přibližně 4 minuty.
- Mezitím přidáme do hrnce vodu, rýžové víno na vaření Ryorishu, dochucovadlo Mirin, cukr, japonskou sójovou omáčku a japonský rybí vývar Dashi no Moto. Celý obsah hrnce posypeme nakrájenou cibulí.
- Vzniklou omáčku z bodu 4 přivedeme prudce k varu. Až se začne obsah hrnce vařit, tak teplotu snížíme a poté vaříme ještě další 2-3 minuty.
- Na talíři rozmícháme zbylé dvě vejce s jarní cibulkou.
- Maso, které jsme si připravili v bodě 3, nakrájíme na malé kousky a umístíme do hrnce s omáčkou.
- Do hrnce poté přidáme půlku směsi, kterou jsme si připravili v bodě 6. Vaříme při střední teplotě do doby, kdy omáčka zhoustne. Poté přidáme druhou půlku směsi, kterou vaříme už jen pár sekund.
- Výsledný pokrm podáváme s japonskou rýží, posypeme jarní cibulkou a nastříhanou řasou Nori.
Přejeme dobrou chuť!
Nejprodávanější
-
Shimaya dashi no moto 50g – Skladem80 Kč
tradiční základ na rybí polévku z tuňáka bonito; používá se s pastou...
Stránka 1 z 1 - 2 položek celkem
Stránka 1 z 1 - 2 položek celkem