Miso Soup + Tonjiru
Miso Soup + Tonjiru
(nejpopulárnější japonská polévka + varianta s vepřovým masem)
Ingredience:
- voda, slunečnicový olej
- tofu
- plátky vepřového masa
- mořské řasy Wakame
- japonský rybí vývar Dashi
- japonská sójová pasta Miso
- japonské zpracované brambory Konnyaku
- mrkev, bílá ředkev
- jarní cibulka
- houby Shiitake
- japonská sójová omáčka
Postup přípravy:
Mořské řasy Wakame umístíme do mísy se studenou vodou a zde je ponecháme po dobu přibližně 6 minut až do doby, kdy nabydou na objemu.
Tofu nakrájíme na kostičky vhodné do Miso polévky.
Příprava mrkve, bílé ředkve, Konnyaku a vepřového masa:
Bílou ředkev a mrkev podélně rozřízneme na poloviny, a poté je nakrájíme na malé kousky.
Zpracované brambory Konnyaku nakrájíme na kostičky.
Plátky vepřového masa nakrájíme na malé kousky.
Příprava Miso polévky:
Do hrnce umístíme 1 litr vody a přivedeme k varu. Postupně umístíme rybí vývar Dashi (1/2 polévkové lžíce) nakrájené tofu, mořské řasy Wakame a jarní cibulku. Sójovou pastu Miso (70g) přidáme až na samotném konci. Není vhodné ji umisťovat do vroucí vody. Celý obsah hrnce na závěr promícháme.
Příprava Tonjiru:
Do hrnce nalijeme trochu slunečnicového oleje a zahřejeme na vyšší teplotu. Postupně přidáme nakrájené maso, mrkev, bílou ředkev, japonské zpracované brambory Konnyaku, japonské sušené houby Shiitake a trochu japonské sójové omáčky. Celý obsah ponecháme pár minut smažit.
Stejně, jako v případě polévky Miso, budeme potřebovat 1 litr vody, 70g japonské sójové pasty Miso a rybí vývar Dashi (1/2 polévkové lžíce). Pokrm Tonjiru se podává bez mořských řas Wakame.
Přejeme dobrou chuť!
Nejprodávanější
-
Kikkoman sójová omáčka s nižším obsahem soli 1 L – Skladem230 Kč
sój. omáčka s nižším obsahem soli (Tato cena platí pouze přes e-shop)
-
Kikkoman sójová omáčka 1 l – Skladem190 Kč
tmavá sójová omáčka (Tato cena platí pouze přes e-shop).
-
Wel Pac Fueru Wakame 56g – Skladem130 Kč
Mořské řasy jemně nasládlé do polévek a salátů. (Tato cena platí pouze...
-
Shimaya dashi no moto 50g – Skladem80 Kč
tradiční základ na rybí polévku z tuňáka bonito; používá se s pastou...
Stránka 1 z 1 - 4 položek celkem
Stránka 1 z 1 - 4 položek celkem