Nudle Yakisoba

Nudle Yakisoba

(smažené nudle Yakisoba s vepřovým masem a zeleninou)

 

Ingredience:

  • japonské nudle Yakisoba
  • japonská omáčka na nudle Yakisoba
  • vepřové maso
  • japonská sójová omáčka
  • Katsuobushi (strouhaný tuňák)
  • japonské rýžové víno na vaření Ryorishu
  • olej
  • nakládaný zázvor Beni Shoga
  • sušené mořské řasy Aonori, Nori
  • japonská majonéza
  • zelenina: mrkev, paprika (zelená, žlutá, červená), cibule, zelí
  • žampiony
  • sůl, pepř

 

Postup přípravy:

Papriky, mrkev, zelí a cibuli nakrájíme na malé podlouhlé kousky a dáme do společné mísy. Žampiony nakrájíme na plátky.

Vepřové maso nakrájíme na malé čtvercové kousky. Rozbalíme nudle Yakisoba, dáme je do hrnce nebo mísy a rukou je promneme tak, abychom je od sebe vzájemně oddělily.

Mezitím rozpálíme pánev na vyšší teplotu, přidáme olej a rozetřeme ho po celém povrchu. Trochu oleje můžeme přidat i do samotných nudlí.

Na pánev umístíme kousky masa, lehce osmahneme a poté cibuli, kterou také lehce osmahneme. Pořádně promícháme a asi po minutě můžeme přidat veškerou zeleninu. Opět promícháme a celý obsah pánve dle libosti osolíme a opepříme. Vzápětí přidáme žampiony. Zeleninu necháme lehce osmahnout a přidáme nudle Yakisoba. Za soustavného míchání vlijeme na nudle trochu sójové omáčky a rýžového vína na vaření Ryorishu.

Připravíme si koření (granulovanou omáčku v sáčcích, která je uvnitř balení nudlí Yakisoba), omáčku Yakisoba a postupně umístíme na nudle. Vše opět pečlivě promícháme.

Nudle přemístíme na talíř a posypeme je sušenou mořskou řasou Aonori a strouhaným tuňákem Katsuobushi. Dle libosti můžeme přidat na proužky nakrájené mořské řasy Nori a japonskou majonézu. Jako přílohu podáváme nakládaný zázvor Beni Shoga.

 

 

Přejeme dobrou chuť!

 

Nejprodávanější

Stránka 1 z 1 - 4 položek celkem

Stránka 1 z 1 - 4 položek celkem