Okonomiyaki

Okonomiyaki

(japonská placka Okonomiyaki)

   okonomiyaki

Ingredience (na 3 placky):

  • 180g japonské mouky Okonomiyakiko
  • japonská omáčka na Okonomiyaki
  • japonská majonéza
  • 2,5g japonského rybího vývaru Dashi (dle libosti)
  • 2 vejce
  • 180-200ml vody
  • nakládaný zázvor Beni shoga
  • krevety (dle libosti)
  • plátky vepřového boku
  • trochu jarní cibulky
  • 500g bílého zelí
  • strouhaný tuňák Katsuobushi
  • japonské sušené mořské řasy Aonori
  • slunečnicový olej
  • japonská sójová omáčka

 

 

Příprava těsta:

Nejprve nakrájíme bílé zelí. Do mísy nalijeme vodu a vejce. Poté přidáme japonskou mouku Okonomiyakiko a nakrájené bílé zelí a vše pořádně promícháme.

Dále nakrájíme zelí na tenké podlouhlé kousky a jarní cibulku nasekáme nadrobno. Očistíme a nakrájíme krevety. Vše přidáme do těsta, které jsme připravili v předešlém kroku a opět pořádně promícháme. Dle libosti můžeme přidat trochu rybího vývaru Dashi a sójové omáčky.

 

Příprava placky Okonomiyaki:

Na pánvi rozetřeme trochu slunečnicového oleje a zahřejeme na teplotu 200°C (středně vysoká teplota). Těsto umístíme na rozpálenou pánev a upravíme ho do podoby lívance o průměru pánve a výšce 1cm. Umístíme navrch placky plátky vepřového boku. První stranu opékáme přibližně 4 minuty, poté placku obrátíme, zakryjeme poklicí a opékáme po dobu dalších 4 minut až do doby, kdy je placka z obou stran rovnoměrně opečena. Po uplynutí této doby placku ještě jednou obrátíme a na závěr opékáme ještě jednu minutu bez poklice.

Omáčkou Okonomiyaki potřeme celou jednu stranu výsledné placky. Poté přidáme japonskou majonézu, kterou ovšem neroztíráme. Posypeme strouhaným tuňákem Katsuobushi, japonskou sušenou řasou Aonori a placku nakrájíme na menší kousky. Přidáme také nakládaný zázvor Beni Shoga. Dle libosti můžeme kousky posypat nakrájenou řasou Nori.

 

Přejeme dobrou chuť!

 

 

Nejprodávanější

Stránka 1 z 1 - 7 položek celkem

  • Shimaya dashi no moto 50g Kód: 100532
    Shimaya dashi no moto 50g
    Skladem

    tradiční základ na rybí polévku z tuňáka bonito; používá se s pastou miso k přípravě miso polévky nebo jako přísada do nudlových polévek

    80 Kč
  • S&B Shichimi Togarashi 15g Kód: 101637
    S&B Shichimi Togarashi 15g
    Skladem

    Koření se sedmi druhy chilli (Tato cena platí pouze přes e-shop).

    90 Kč
  • Showa Okonomiyakiko 200g Kód: 102772
    Showa Okonomiyakiko 200g
    Skladem

    Okonomiyaki jsou japonské placky se zelím, které se dají připravit na více způsobů. Záleží jakou dáte do směsi přísadu jestli mořské plody, maso či jen zeleninu. Z této směsi se také připravují Takoyaki.

    130 Kč
  • Otafuku Okonomi Sauce 300 g Kód: 2401
    Otafuku Okonomi Sauce 300 g
    Skladem

    Tradiční velmi hustá omáčka na japonské placky OKONOMIYAKI. Omáčku lze použít též k jiným pokrmům nejlépe ke smaženým.

    185 Kč
  • Otafuku Spicy Okonomi Sauce 300 g Kód: 6555
    Otafuku Spicy Okonomi Sauce 300 g
    Skladem

    Tradiční velmi hustá omáčka na japonské placky OKONOMIYAKI ( PÁLIVÁ ). Omáčku lze použít též k jiným pokrmům nejlépe ke smaženým.

    200 Kč
  • Wadakyu Katsuobushi 40g Kód: 101664
    Wadakyu Katsuobushi 40g
    Skladem

    sušený strouhaný tuňák

    240 Kč
  • Kadoya Pure Sesame Oil 218ml Kód: 101260
    Kadoya Pure Sesame Oil 218ml
    Skladem

    velmi kvalitní 100% japonský sezamový olej 218ml

    290 Kč

Stránka 1 z 1 - 7 položek celkem