Ozouni
Ozouni
(vařená zelenina s masem a rýžovými bochánky Mochi v polévce)
Ingredience:
- japonské rýžové bochánky Mochi
- sušené mořské řasy Konbu
- špenát, mrkev, bílá ředkev, citron
- kuřecí stehenní maso
- japonské rýžové víno Saké
- japonské dochucovadlo Mirin
- japonská sójová omáčka
- mražené brambory Satoimo
- japonský rybí vývar Dashi no Moto
Postup přípravy:
Bílou ředkev a mrkev nakrájíme na malé kousky. Kuřecí stehna (200g) nakrájíme na větší kousky.
Špenát omyjeme, přelijeme vařící vodou a poté zchladíme studenou vodou. Nakrájíme ho na větší kusy. Omyjeme citron, odkrojíme citrónovou kůru a nakrájíme najemno.
Příprava vývaru Konbu Dashi:
Do hrnce nalijeme studenou vodu (1l) a přidáme řasu Konbu (20g). Po chvíli celý obsah hrnce zahřejeme na vysokou teplotu a necháme pět minut vařit. Poté snížíme teplotu a necháme vychladnout obsah hrnce. Vzniklý vývar po uplynutí této doby scedíme.
Příprava brambor Satoimo:
Mražené brambory Satoimo umístíme do mísy se studenou vodou, kde je necháme po dobu několika minut. Poté je nakrájíme na půlky.
Příprava Ozouni
Vývar Konbu Dashi zahřejeme na vysokou teplotu. V momentě, kdy se začne vařit, přidáme kuřecí maso, bílou ředkev a mrkev. Brambory Satoimo přidáváme, až když se voda prudce vaří. V průběhu vaření občas odstraníme pěnu, která vyplave na hladinu vody. Poté do hrnce přidáme japonský rybí vývar Dashi no Moto (5g), japonskou sójovou omáčku (60ml), japonské rýžové víno Saké, japonské dochucovadlo Mirin (5ml) a vaříme do měkka. Můžeme dochutit větším množstvím sójové omáčky nebo solí.
Na pánev umístíme pečící papír a zahřejeme na střední teplotu. Poté přidáme japonské rýžové bochánky Mochi, které takto pečeme po dobu 5-6 minut. Po uplynutí této doby bochánky otočíme a pečeme opět stejnou dobu.
Hotové bochánky Mochi podáváme v misce se špenátem a zeleninovou polévkou. Jako dekoraci použijeme citrónovou kůru. Můžeme ochutit i japonskými kořeními Shichimi nebo Ichimi.
Přejeme dobrou chuť!
Nejprodávanější
-
Kikkoman sójová omáčka 1 l – Skladem190 Kč
tmavá sójová omáčka (Tato cena platí pouze přes e-shop).
-
Wel Pac Dashi Kombu 113g – Skladem180 Kč
Sušená mořská řasa KONBU se používá k přípravě vývaru (Tato cena platí...
-
Shimaya dashi no moto 50g – Skladem80 Kč
tradiční základ na rybí polévku z tuňáka bonito; používá se s pastou...
-
Kikkoman Tamari Gluten Free 150ml - bezlepková sójová omáčka – Skladem130 Kč
Tradiční japonská sojová omáčka bez pšenice
-
Kikkoman Tamari Gluten Free 1L - bezlepková sójová omáčka – Skladem240 Kč
Tradiční japonská sojová omáčka bez pšenice
Stránka 1 z 1 - 5 položek celkem
Stránka 1 z 1 - 5 položek celkem