Buta Kimchi + salát Kimchi
Buta Kimchi
(vepřové maso se salátem Kimchi)
Ingredience:
- 400g vepřového bůčku
- 1 cibule
- slunečnicový olej
- 200g korejského salátu Kimchi
- omáčka na přípravu salátu Kimchi – Kimchi no Moto
- jarní cibulka
Omáčka:
- 4 polévkové lžíce japonské sójové omáčky
- 1 čajová lžíce utřeného česneku
- 2 čajové lžíce japonské sójové pasty Miso
- 2 čajové lžíce japonského vína na vaření Ryorishu (lze také nahradit japonským dochucovadlem Mirin)
- 1,5 – 2 polévkové lžíce cukru krystal
- ½ čajové lžíce japonskoho granulovaného rybího vývaru Dashi no Moto
- trošku japonského koření Shichimi Togarashi
Příprava omáčky:
Do misky smícháme japonskou sójovou omáčku, česnek, japonskou sójovou pastu Miso, japonské víno na vaření Ryorishu, cukr krystal, japonský granulovaný rybí vývar Dashi no Moto a japonské koření Shichimi Togarashi.
Postup přípravy:
Vepřové maso nakrajíme na větší kusy. Cibuli nakrájíme na kolečka. Jarní cibulku nakrájíme nadrobno.
Do rozpálené pánve nalijeme trošku slunečnicového oleje, přidáme nakrájenou cibuli a smažíme dozlatova. Poté přidáme nakrájené maso a vše za stálého míchání smažíme.
Jakmile je maso rovnoměrně opečené, za stálého míchání pomalu přidáváme již předem připravenou omáčku a vše smažíme.
Nakonec do pánve přidáme korejský salát Kimchi a také omáčku Kimchi no Moto a krátce za stálého míchání smažíme. Nakonec vše posypeme nadrobno nakrájenou jarní cibulkou.
Přejeme dobrou chuť!
Kimchi
(salát Kimchi)
Ingredience:
- 350g čínského zelí
- ½ čajové lžíce soli
Omáčka:
- 2 polévkové lžíce omáčky Kimchi no Moto
- 1 čajové lžíce sezamového oleje
- 1 čajová lžíce cukru krystal
Příprava omáčky
Do misky vložíme omáčku Kimchi no Moto, sezamový olej, cukr krystal a vše dobře promícháme.
Postup přípravy
1) Čínské zelí nakrájíme na kousky velké cca 2 x 2 cm, vložíme do misky, promícháme se solí
a vše lehce promačkáme, aby se sůl lépe dostala do čínského zelí. Počkáme 10 minut,
opět lehce promačkáme a zlehka propláchneme pod tekouci vodou. Poté přebytečnou
vodu stisknutím necháme odtéct.
2) Do větší misky vložíme již předem připravenou omáčku, kterou smícháme s čínským
zelím z bodu 1. Vše dobře promícháme a necháme 15 – 20 minut odstát.
Přejeme dobrou chuť!
Najczęściej sprzedawane
-
Kikkoman sójová omáčka 1 l – Skladem190 Kč
tmavá sójová omáčka (Tato cena platí pouze přes e-shop)
-
S&B Shichimi Togarashi 15g – Skladem90 Kč
Koření se sedmi druhy chilli (Tato cena platí pouze přes e-shop).
-
Shimaya dashi no moto 50g – Skladem80 Kč
tradiční základ na rybí polévku z tuňáka bonito; používá se s pastou...
-
Kikkoman sójová omáčka 150 ml – Skladem110 Kč
stolní sójová omáčka (Tato cena platí pouze přes e-shop)
Strona 1 z 1 - 6 pozycji razem
Strona 1 z 1 - 6 pozycji razem