Buta Kimchi + salát Kimchi

Buta Kimchi

(vepřové maso se salátem Kimchi)

 

Ingredience:

  • 400g vepřového bůčku
  • 1 cibule
  • slunečnicový olej
  • 200g korejského salátu Kimchi
  • omáčka na přípravu salátu Kimchi – Kimchi no Moto
  • jarní cibulka

 

 

Omáčka:

  • 4 polévkové lžíce japonské sójové omáčky
  • 1 čajová lžíce utřeného česneku
  • 2 čajové lžíce japonské sójové pasty Miso
  • 2 čajové lžíce japonského vína na vaření Ryorishu (lze také nahradit japonským dochucovadlem Mirin)
  • 1,5 – 2 polévkové lžíce cukru krystal
  • ½ čajové lžíce japonskoho granulovaného rybího vývaru Dashi no Moto
  • trošku japonského koření Shichimi Togarashi

 

Příprava omáčky:

 

Do misky smícháme japonskou sójovou omáčku, česnek, japonskou sójovou pastu Miso, japonské víno na vaření Ryorishu, cukr krystal, japonský granulovaný rybí vývar Dashi no Moto a japonské koření Shichimi Togarashi.

 

Postup přípravy:

 

Vepřové maso nakrajíme na větší kusy. Cibuli nakrájíme na kolečka. Jarní cibulku nakrájíme nadrobno.

Do rozpálené pánve nalijeme trošku slunečnicového oleje, přidáme nakrájenou cibuli a smažíme dozlatova. Poté přidáme nakrájené maso a vše za stálého míchání smažíme.

Jakmile je maso rovnoměrně opečené, za stálého míchání pomalu přidáváme již předem připravenou omáčku a vše smažíme.

Nakonec do pánve přidáme korejský salát Kimchi a také omáčku Kimchi no Moto a krátce za stálého míchání smažíme. Nakonec vše posypeme nadrobno nakrájenou jarní cibulkou.

 

Přejeme dobrou chuť!

 

 

Kimchi

(salát Kimchi)

 

 

Ingredience:

  • 350g čínského zelí
  • ½ čajové lžíce soli

 

 

Omáčka:

  • 2 polévkové lžíce omáčky Kimchi no Moto
  • 1 čajové lžíce sezamového oleje
  • 1 čajová lžíce cukru krystal

 

 

 

Příprava omáčky

 

Do misky vložíme omáčku Kimchi no Moto, sezamový olej, cukr krystal a vše dobře promícháme.

 

 

Postup přípravy

 

1) Čínské zelí nakrájíme na kousky velké cca 2 x 2 cm, vložíme do misky, promícháme se solí  

     a vše lehce promačkáme, aby se sůl lépe dostala do čínského zelí. Počkáme 10 minut,

     opět lehce promačkáme a zlehka propláchneme pod tekouci vodou. Poté přebytečnou    

     vodu stisknutím necháme odtéct.  

 

2) Do větší misky vložíme již předem připravenou omáčku, kterou smícháme s čínským         

     zelím z bodu 1. Vše dobře promícháme a necháme 15 – 20 minut odstát.          

    

  

 

Přejeme dobrou chuť!

 

 

Najczęściej sprzedawane

80
360180360

Strona 1 z 1 - 6 pozycji razem

Strona 1 z 1 - 6 pozycji razem