Gyudon
(hovězí maso se zeleninou v omáčce dashi)
Ingredience (pro 4 osoby):
- 1 balení hovězího roštěnce – 400g
- 2 cibule
- 1 balení japonských nudlí Shirataki - 200g
- 500 ml vody
- cca 135 ml japonské sójové omáčky
- 100 ml japonského rýžového vína na vaření
- 80g cukru krystal
- 65 ml japonského dochucovadla Mirin
- 1,5 polévkové lžíce japonského granulovaného vývaru Dashi
- zázvor (čerstvý, tuba)
- slunečnicový olej
- vejce
- nakládaný zázvor Beni Shoga
Postup přípravy:
1) Cibuli nakrájíme na větší kousky. Hovězí maso na kousky menší.
2) Japonské nudle Shirataki vložíme do síta a přelijeme vroucí vodou.
3) Poté japonské nudle Shirataki nakrájíme na kratší kusy, cca 5cm dlouhé.
4) Do tlakového hrnce přidáme hovězí maso a 200 ml vody.
5) Vaříme 10 minut od doby, kdy začne z tlakového hrnce stoupat pára.
6) Na pánvi rozetřeme trochu slunečnicového oleje a přidáme nakrájenou cibuli. Opékáme na vyšší teplotu a čekáme do doby, kdy cibule chytne zlatou barvu. Poté přidáme japonské nudle Shirataki.
6) Když je cibule připravena, přidáme na pánev uvařené hovězí maso z bodu 2.
7) Po chvíli postupně přidáme vodu, japonskou sójovou omáčku, rýžové víno na vaření, cukr, dochucovadlo Mirin, rybí vývar Dashi a zázvor.
8) Takto opékáme na pánvi při střední teplotě po dobu několika minut.
9) Výsledný pokrm podáváme s japonskou rýží, nakládaným zázvorem Beni Shoga a vejcem.
Přejeme dobrou chuť!
Najczęściej sprzedawane
-
Kikkoman sójová omáčka 1 l – Skladem190 Kč
tmavá sójová omáčka (Tato cena platí pouze přes e-shop)
-
Yamasa Shoyu 1l – Skladem170 Kč
Sojová omáčka velmi zavedené a populární japonské značky s tradiční chutí.
-
Yamasa Shoyu 150ml – Skladem90 Kč
sojová omáčka velmi zavedené a populární japonské značky s tradiční chutí
-
Shimaya dashi no moto 50g – Skladem80 Kč
tradiční základ na rybí polévku z tuňáka bonito; používá se s pastou...
-
Kikkoman sójová omáčka 150 ml – Skladem110 Kč
stolní sójová omáčka (Tato cena platí pouze přes e-shop)
Strona 1 z 1 - 6 pozycji razem
Strona 1 z 1 - 6 pozycji razem