Hiyashi Chuka
Hiyashi Chuka
(studené nudle v omáčce s masem a zeleninou)
Ingredience (pro 2 osoby):
- 2 kusy kuřecích stehenních řízků
- 1 porce pšeničných nudlí ramen
- vejce
- salátová okurka
- japonská hořčice Karashi
- sezamová semínka
- krabí tyčinky
Ingredience na omáčku (pálivá verze):
- 130 ml japonské sójové omáčky
- 3 polévkové lžíce japonského rýžového octu Kome Su
- 3 polévkové lžíce cukru
- 1 stroužek česneku
- trochu čerstvého zázvoru
- 2 polévkové lžíce japonského sezamového oleje
- 120g chilli omáčky na smažení
- trochu omáčky z fazolí s chilli
Postup přípravy:
- Kuřecí maso z obou stran osolíme a opepříme.
- Do hrnce nalijeme vodu a přivedeme k varu.
- Po uplynutí této doby stáhneme plamen.
- Kuřecí maso umístíme do igelitového sáčku a přidáme do hrnce s vodou.
- Přiklopíme pokličkou a necháme takto vařit po dobu jedné hodiny.
- Vejce rozklepáme do mísy a rozšleháme.
- Na pánev umístíme rozšlehané vejce, které rovnoměrně rozprostřeme po celé ploše pánve.
- Vejce takto opékáme po dobu cca 30 vteřin až 1 minuty. Poté vejce otočíme a ještě pár sekund opékáme z druhé strany.
- Česnek a zázvor upravíme třením do kašovité podoby. Do mísy dáme chilli omáčku na smažení, rýžový ocet Kome Su, japonskou sójovou omáčku, japonský sezamový olej, cukr, upravený česnek, upravený zázvor a omáčku z fazolí s chilli.
- Omeletu, maso, okurku, krabí tyčinky nakrájíme na tenké nudličky. Okurku předtím oloupeme, rozkrojíme a vydlabeme vnitřek.
- Pšeničné nudle Ramen umístíme do hrnce s vroucí vodou, kde je ponecháme po dobu 2-3 minut.
- Výsledný pokrm podáváme za studena. Můžeme přidat i další ingredience.
- Dochutit můžeme japonskou hořčicí Karashi nebo japonskými sezamovými semínky.
Ingredience na omáčku (klasická verze):
- 50ml japonské sójové omáčky
- 60ml japonského rýžového octu Komesu
- 70ml vody
- 20g cukru krystal
- trošku soli
- 1 čajová lžíce japonského sezamového oleje
Veškeré ingredience na omáčku vložíme do hrnce a za stálého míchání zahříváme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí.
Přejeme dobrou chuť!
Najczęściej sprzedawane
-
Kikkoman sójová omáčka 1 l – Skladem190 Kč
tmavá sójová omáčka (Tato cena platí pouze přes e-shop)
-
Yamasa Shoyu 1l – Skladem170 Kč
Sojová omáčka velmi zavedené a populární japonské značky s tradiční chutí.
-
Otafuku Junmai Su 500mL - rýžový ocet – Skladem210 Kč
Velmi oblíbený ocet vyrobený z fermentované rýže vhodný pro výrobu octu...
-
Wel Pac Fueru Wakame 56g – Skladem130 Kč
Mořské řasy jemně nasládlé do polévek a salátů. (Tato cena platí pouze...
-
Yamasa Shoyu 150ml – Skladem90 Kč
sojová omáčka velmi zavedené a populární japonské značky s tradiční chutí
-
Kikkoman sójová omáčka 150 ml – Skladem110 Kč
stolní sójová omáčka (Tato cena platí pouze přes e-shop)
-
Kikkoman Tamari Gluten Free 150ml - bezlepková sójová omáčka – Skladem130 Kč
Tradiční japonská sojová omáčka bez pšenice
-
Kikkoman Tamari Gluten Free 1L - bezlepková sójová omáčka – Skladem240 Kč
Tradiční japonská sojová omáčka bez pšenice
Strona 1 z 1 - 9 pozycji razem
Strona 1 z 1 - 9 pozycji razem