Mitarashi Dango
(sladké rýžové knedlíčky) ...používáme mouku z lepkavé rýže Shiratamako
Ingredience:
- 120g japonské mouky z lepkavé rýže Shiratamako
- 170g japonského hedvábného tofu
Postup přípravy:
- V míse smícháme mouku z lepkavé rýže, japonské hedvábné tofu a vytvoříme si těsto.
- Z těsta poté vytvoříme malé knedlíčky.
- Do hrnce dejte vodu a přiveďte ji k varu.
- Vložte knedlíčky do hrnce s vařící vodou a vařte 2-3 minuty. Jakmile knedlíčky vyplavou na povrch, dejte je do připravené mísy se studenou vodou a nechte vychladit.
Ingredience na omáčku:
- 200ml vody
- 60ml japonské sójové omáčky
- 20g japonského bramborového škrobu Katakuriko
- 80ml japonského dochucovadla na vaření Mirin
- 4-5 polévkových lžic cukru krystal
Příprava omáčky:
- V míse smícháme všechny ingredience na omáčku.
- Poté omáčku přemístíme z mísy do hrnce a za stálého míchání ohříváme na silný plamen. Jakmile začne omáčka houstnout a je dostatečně horká, plamen vypneme.
- Vychlazené rýžové knedlíčky vložíme do omáčky a můžeme servírovat.
Dobrou chuť!
Najczęściej sprzedawane
-
Kikkoman sójová omáčka 1 l – Skladem190 Kč
tmavá sójová omáčka (Tato cena platí pouze přes e-shop)
Strona 1 z 1 - 3 pozycji razem
Strona 1 z 1 - 3 pozycji razem