Yakiudon
(opečené silné nudle Udon s masem a zeleninou)
Ingredience (2 porce):
- 2 porce japonských mražených nudlí Udon
- 120g vepřového masa (plátky silné 3mm)
- 1 paprika
- ½ cibule
- ½ mrkve
- 1/8 zelí
- 40ml japonské omáčky na nudle Tsuyu
- japonský granulovaný rybí vývar Dashi no Moto
- Katsuobushi (strouhaný tuňák)
- 10ml japonské sójové omáčky
- 1 polévková lžíce japonského sezamového oleje
- slunečnicový olej
- sůl, pepř
Postup přípravy:
- Papriku, cibuli, zelí, mrkev nakrájíme na menší kousky. Podobným způsobem zpracujeme i vepřové maso.
- Do hrnce nalijeme minimálně litr vody (v případě mražených nudlí 1,5l) a přivedeme k varu. Přidáme nudle Udon a za stálého míchání vaříme 1 minutu. Po uplynutí této doby nudle scedíme.
- Pánev rozehřejeme na silný plamen, přidáme slunečnicový olej, vložíme maso a zeleninu z bodu 1, přidáme japonský rybí vývar Dashi no Moto, sůl, pepř a vše za stálého míchání opékáme.
- Ingredience z bodu 3 přesuneme do mísy nebo na talíř.
- Do prázdné pánve vložíme japonský sezamový olej, přidáme nudle Udon, japonskou omáčku na nudle Tsuyu a chvíli opékáme. Jakmile jsou nudle opečené, vložíme veškeré ingredience z bodu 3, japonskou sójovou omáčku a vše za stálého míchání opékáme.
- Vypneme plamen a dle potřeby dochutíme pepřem a solí.
- Nakonec přidáme strouhaného tuňáka Katsuobushi.
Přejeme dobrou chuť!
Najczęściej sprzedawane
-
Kikkoman sójová omáčka 1 l – Skladem190 Kč
tmavá sójová omáčka (Tato cena platí pouze přes e-shop)
-
Yamasa Shoyu 150ml – Skladem90 Kč
sojová omáčka velmi zavedené a populární japonské značky s tradiční chutí
-
Shimaya dashi no moto 50g – Skladem80 Kč
tradiční základ na rybí polévku z tuňáka bonito; používá se s pastou...
Strona 1 z 1 - 7 pozycji razem
Strona 1 z 1 - 7 pozycji razem