Tonjiru

Tonjiru

(polévka s vepřovým masem a zeleninou pro chladnější dny)

 

Ingredience:

  • 200g vepřového boku – tenké plátky
  • japonské zpracované brambory Konnyaku
  • ½ mrkve
  • ¼ bílé ředkve
  • ¼ balení brambor Satoimo
  • ½ cibule
  • 1 polévková lžíce japonského sezamového oleje
  • trošku soli
  • japonský granulovaný rybí vývar Dashi no Moto
  • 1 polévková lžíce japonské omáčky Tsuyu
  • japonská sójová pasta Miso
  • jarní cibulka
  • 1 plátek smaženého tofu Aburaage
  • voda
  • japonské koření Shichimi
  • ¼ balení mražené zeleniny

 

Příprava zeleniny, Konnyaku a vepřového masa:

  • Bílou ředkev, mrkev, cibuli a brambory Satoimo nakrájíme na kousky.
  • Podobným způsobem upravíme i plátky vepřového masa a zpracované brambory Konnyaku.

 

 

Příprava Tonjiru:

  • Do hrnce nalijeme sezamový olej a zahřejeme na vyšší teplotu. Nejprve přidáme nakrájené maso a chvíli opékáme, než maso změní barvu.
  • Poté vložíme veškerou zeleninu a vše necháme pár minut vařit.
  • Celý obsah lehce promícháme, přidáme vodu, japonský granulovaný vývar Dashi no Moto a pod poklicí vaříme na silný plamen cca 15 minut.
  • Poté přidáme japonskou sójovou pastu Miso a omáčku Tsuyu.
  • Nakonec vložíme smažené tofu Aburaage.
  • Dle chuti dochutíme solí a případně japonským kořením Shichimi. Ozdobíme jarní cibulkou.

 

 

Přejeme dobrou chuť!

 

Záznamy nebyly nalezeny...