Tonkatsu
Tonkatsu
(obalovaný vepřový plátek ve strouhance Panko)
Ingredience:
- plátky vepřové krkovice
- japonská strouhanka Panko
- hladká mouka
- vejce na obalení
- japonská omáčka Tonkatsu
- sůl
- pepř
- japonská majonéza
- japonská rýže (příloha)
Postup přípravy:
- Plátky vepřové krkovice naklepeme a lehce z obou stran osolíme a opepříme.
- Maso z obou stran obalíme v mouce.
- V misce rozšleháme vejce a maso v něm rovněž z obou stran obalíme.
- Zopakujeme ještě jednou body 2 a 3.
- Maso obalíme v japonské strouhance Panko.
- Plátky masa smažíme při teplotě cca 170°C. Jednotlivé plátky rovnoměrně otáčíme až do doby, kdy je maso dozlatova osmažené z obou stran.
- Osmažené plátky nakrájíme na malé proužky.
- Podáváme s japonskou omáčkou Tonkatsu a japonskou majonézou, přílohou je rýže.
Přejeme dobrou chuť!