Udon
Udon
(populární silné japonské pšeničné nudle ve vývaru)
Ingredience:
- japonské mražené nudle Udon
- plátky vepřové krkovice
- japonský bramborový škrob Katakuriko
- japonská omáčka Tsuyu
- voda
- jarní cibulka
Postup přípravy:
Jarní cibulku nakrájíme na menší kousky, podobným způsobem zpracujeme i vepřové maso. Kousky masa lehce obalíme v japonském bramborovém škrobu Katakuriko.
Příprava omáčky:
Do hrnce nalijeme japonskou omáčku Tsuyu (cca 30ml) a 200 ml studené vody. Celý obsah hrnce pořádně promícháme a poté zahřejeme na vysokou teplotu. Omáčku necháme chvilku vařit, přidáme nakrájenou jarní cibulku a vepřové maso. Vaříme až do doby, kdy maso změní barvu a viditelně změkne.
Příprava nudlí:
Do hrnce nalijeme minimálně litr vody (v případě mražených nudlí 1,5l) a přivedeme k varu. Přidáme nudle Udon a ponecháme takto vařit přibližně 4 minuty (na vysokou teplotu). Během vaření nudle pořádně promícháváme. V případě potřeby můžeme snížit teplotu varu na polovinu.
Po uplynutí této doby nudle scedíme a přendáme do misky. Nudle podáváme s upravenou japonskou omáčkou Tsuyu.
Přejeme dobrou chuť!