Yakisoba
Nudle Yakisoba
(smažené nudle Yakisoba s vepřovým masem a zeleninou)
Ingredience:
- japonské nudle Yakisoba
- japonská omáčka na nudle Yakisoba
- vepřové maso
- japonská sójová omáčka
- Katsuobushi (strouhaný tuňák)
- japonské rýžové víno na vaření Ryorishu
- olej
- nakládaný zázvor Beni Shoga
- sušené mořské řasy Aonori, Nori
- japonská majonéza
- zelenina: mrkev, paprika (zelená, žlutá, červená), cibule, zelí
- žampiony
- sůl, pepř
Postup přípravy:
Papriky, mrkev, zelí a cibuli nakrájíme na malé podlouhlé kousky a dáme do společné mísy. Žampiony nakrájíme na plátky.
Vepřové maso nakrájíme na malé čtvercové kousky. Rozbalíme nudle Yakisoba, dáme je do hrnce nebo mísy a rukou je promneme tak, abychom je od sebe vzájemně oddělily.
Mezitím rozpálíme pánev na vyšší teplotu, přidáme olej a rozetřeme ho po celém povrchu. Trochu oleje můžeme přidat i do samotných nudlí.
Na pánev umístíme kousky masa, lehce osmahneme a poté cibuli, kterou také lehce osmahneme. Pořádně promícháme a asi po minutě můžeme přidat veškerou zeleninu. Opět promícháme a celý obsah pánve dle libosti osolíme a opepříme. Vzápětí přidáme žampiony. Zeleninu necháme lehce osmahnout a přidáme nudle Yakisoba. Za soustavného míchání vlijeme na nudle trochu sójové omáčky a rýžového vína na vaření Ryorishu.
Připravíme si koření (granulovanou omáčku v sáčcích, která je uvnitř balení nudlí Yakisoba), omáčku Yakisoba a postupně umístíme na nudle. Vše opět pečlivě promícháme.
Nudle přemístíme na talíř a posypeme je sušenou mořskou řasou Aonori a strouhaným tuňákem Katsuobushi. Dle libosti můžeme přidat na proužky nakrájené mořské řasy Nori a japonskou majonézu. Jako přílohu podáváme nakládaný zázvor Beni Shoga.
Přejeme dobrou chuť!